Naučni institut za veterinarstvo „Novi Sad“

Kontakt

Adresa
Rumenački put 6
Novi Sad
21000
Srbija
Telefon
+381 11 518-149
Veb sajt

Druge informacije

Druge informacije

Biblioteka Instituta u svom fondu sadrži knjige, časopise, projekte, standarde, neknjižnu građu i sve ono što čini naučno i duhovno stvaralaštvo Instituta. Biblioteka sadrži ukupno 8000 jedinica.
Bibliotečko poslovanje je automatizovano, radi se u programu WINISIS, koji potpunosti podržava ISO standarde proipsane od organizacije IFLA, a ugrađene u Zakonu o bibliotečkoj delatnosti Republike Srbije.
Baza Biblioteke se nalazi na mreži Instituta i dostupna je na svim kompjuterima u radnim prostorijama.

Pored obrade knjige, časopisa, posebna pažnja se posvećuje potpunim unosom naučnih radova istraživača Instituta u bazu podataka Biblioteke, od osnovne obrade do prikaza punog teksta.

Biblioteka se bavi i scijentometrijom naučnoistraživačkog rada Instituta. Može se odrediti citiranost odeređenog autora kao i naučna produktivnost Institua iz različitih oblasti i različitog perioda.

Korišćenje fonda, zaduživanje i razduživanje je takođe kompjuterizovano, te se takođe mogu praviti sve potrebne statistike.

Pored osnovne baze podataka Biblioteke, korisnicima su dostupne i manje pomoćne baze kao što su baza aktuelnih domaćih i stranih skupova u tekućoj godini, baza Bibliografija radova istraživača Instituta 1950-2005, baza Pravna akta, Službeni list SiCG u ful tekstu i pretraživi naslovi Službenog glasnika RS.

U Biblioteci se za svaku proteklu godinu štampa bibliografija radova istraživača. U fondu Biblioteke mogu se pogledati Bibliografije od 2000 do danas.

Korisnici biblioteke pretražuju i bibliografske baze dostupne na sajtu Konzorcijuma biblioteka Srbije.