Institut društvenih nauka

Kontakt

Adresa
Kraljice Natalije 45
Beograd
11000
Srbija
El. pošta
Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.
Telefon
+381 11 3614067
Veb sajt

Druge informacije

Druge informacije

Bibliotekar: Vesna Jovanović

 Istitucionalni repozitorijum: http://iriss.idn.org.rs

Radno vreme biblioteke:

 

Biblioteka Instituta društvenih nauka je specijalizovana naučna biblioteka. Osnovana je 1957. godine kao posebna jedinica u okviru Odeljenja za dokumentaciju. U Centralni registar biblioteka Srbije upisana je kao naučna (specijalna) biblioteka pod siglom 3018607/11.

U Biblioteci se čuva knjižni fond od 137.000 primeraka domaćih i stranih monografija, serijskih publikacija, časopisa i priručnika. Korisnici biblioteke su naučni radnici i saradnici Instituta i saradnici drugih naučnih instituta i beogradskog Univerziteta. U skladu sa principima Platforme za otvorenu nauku MPNTR biblioteka održava institucionalni Repozitorijum Instituta društvenih nauka (IRISS) u koji se deponuju radovi saradnika Instituta. Takođe se stara o izradi bibliografija izdanja IDN.

Biblioteka ostvaruje saradnju sa Narodnom bibliotekom Srbije, matičnom Univerzitetskom bibliotekom „Svetozar Marković“, brojnim institutskim i fakultetskim bibliotekama i jedan je od osnivača Sekcije bibliotekara i knjižničara Zajednice instituta Srbije.