Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“

Kontakt

Adresa
Bulevar despota Stefana 142
Beograd
Srbija
11060
El. pošta
Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.
Telefon
+381 11 2078324
Veb sajt

Druge informacije

Druge informacije

 

Bibliotekar: Zorica Janković

Radno vreme: pon-pet. 8.00-16.00

Katalog: https://plus.sr.cobiss.net/opac7/bib/search?db=ibiss

 Digitalni repozitorijum: https://ibiss-r.rcub.bg.ac.rs/

 

Biblioteka Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković" po građi koju čuva spada u specijalizovane biblioteke naučnoistraživačkih instituta i ustanova. Osnovni deo fonda Biblioteke čine časopisi iz oblasti bioloških nauka.

Datum formiranja Instituta vezuje se za formiranje dva instituta pri Srpskoj akademiji nauka: Instituta za ekologiju i biogeografiju i Instituta za fiziologiju razvića, genetiku i selekciju. Već sledeće godine oba instituta su formirala biblioteke prvenstveno radi prikupljanja materijala za rad istraživača. Spajanjem ova dva instituta u Biološki institut 1956. godine, fondovi ove dve biblioteke su objedinjeni u jedan i ova sad jedinstvena biblioteka nastavila je da raste, tako da danas broji više od 30.000 bibliotečkih jedinica. Osnovnu građu čine domaći i inostrani časopisi, kao i knjige. Danas Biblioteka prati razvoj informacionih tehnologija i svojim korisnicima nudi pristup elektronskim servisima koje Univerzitet u Beogradu pruža naučnicima, ali i drugim servisima dostupnim u otvorenom pristupu.

Biblioteka je upisana u Centralni registar biblioteka Srbije koji vodi Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković" sa rešenjem broj 06-218/195, 14.11.1997. pod siglom broj 3018407067.

Biblioteka je smeštena u zgradi Instituta za biološka istraživanja „Siniša Stanković" i raspolaže sa 20 mesta sa istraživački rad u čitaonici.