Institut za arhitekturu i urbanizam Srbije

Kontakt

Adresa
Bulevar kralja Aleksandra 73/II
Beograd
11000
Srbija
El. pošta
Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.
Telefon
+381 11 3370109, +381 11 3370204
Faks
+381 11 3370203

Druge informacije

Druge informacije

Bibliotekar: Milena Milinković 

Katalog (Cobiss): https://plus.sr.cobiss.net/opac7/bib/search?db=iaus

Institucionalni repozitorijum: http://raumplan.iaus.ac.rs/

Radno vreme: radnim danima 9.00–15.00

 

Biblioteka Institituta za arhitekturu i urbanizam Srbije postoji od njegovog osnivanja 1954. godine. Predstavlja specijalnu naučnu biblioteku u sastavu Centara za informatiku, publicistiku i edukaciju Institituta za arhitekturu i urbanizam Srbije. Biblioteka obezbeđuje podršku naučno-istraživačkom i stručnom radu, sistematski prikuplja, stručno obrađuje, čuva, pohranjuje i daje na korišćenje bibliotečku građu i informacije neophodne za odvijanje i unapređenje naučno-istraživačkog rada Instituta.

Biblioteka je od 2012. godine započela process elektronske obrade knjiga uključenjem u COBISS sistem (Kooperativni online bibliografski sistem i servisi).

Fond Biblioteke nije brojčano velik, ali je planski i selektivno odabiran i prilagođen potrebama naučnih radnika i istraživača. Fond čini reprezentativna građa iz oblasti arhitekture, urbanizma, prostornog planiranja, istorije umetnosti, ekologije, očuvanja životne sredine i sastoji se od 2545 bibliotečkih jedinica monografskih publikacija i 51 naslova periodičnih publikacija.

Korisnici biblioteke su svi zaposleni naučni radnici i stručni saradnici Instituta za arhitekturu i urbanizam Srbije. Usluge ove biblioteke koriste i saradnici drugih naučnih instituta kao i profesori, asistenti, magistranti, doktorandi i studenti Arhitektonskog i Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Biblioteka ostvaruje saradnju sa Narodnom bibliotekom Srbije, Univerzitetskom bibliotekom i drugim srodnim bibliotekama.