U utorak, 28. juna, od 10 h do 14 h, u saradnji u Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ organizuje se Vikipedijin uređivački maraton posvećen naučnim časopisima koje izdaju domaći izdavači. Radionica se organizuje u okviru projekata Viki-bibliotekar (koji realizuje Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković“ u Beogradu u saradnji sa Matematičkim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Vikimedijom Srbije i Institutom tehničkih nauka SANU) i Revisiting Open Access Journal Policies and Practices in Serbia (koji realizuje KoBSON uz podršku međunarodnog konzorcijuma eIFL)

Ideja je da predstavnici časopisa sami pripreme tekstove (pre svega na srpskom, a ako žele, i na drugim jezicima) o svojim časopisima i da ih tokom radionice uz pomoć bibliotekara koji učestvuju u projektu Viki-bibliotekar postave na Vikipediju.

Usled ograničenog broja mesta (15 polaznika) molimo redakcije koje žele da se uključe u ovu akciju da obavezno pošalju svoju prijavu na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Ukoliko bude interesovanja, Viki-maraton ćemo organizovati i u dodatnom terminu.

 

Mesto održavanja:

Edukacioni centar, drugi sprat
Univerzitetska biblioteka „Svetozar Marković"
Bulevar kralja Aleksandra 71
kontakt osoba iz Univerzitetske biblioteke Aleksandra Popović (email: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.), načelnik Sektora za naučne informacije i razvoj