Autorska prava i politike samoarhiviranja

Sekcija bibliotekara i knjižničara Zajednice instituta Srbije pripremila je seriju predavanja i radionica namenjenih istraživačima. U izboru tema rukovodili smo se ličnim iskustvom u kontaktu sa istraživačima u institucijama u kojima radimo. U zavisnosti od interesovanja istraživača, planiramo da vremenom uključimo i nove teme. Pozivamo vas da svoje sugestije šaljete na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Predavači su bibliotekari, redovni i pridruženi članovi Sekcije bibliotekara i knjižničara ZIS. S obzirom na to da Sekcija nema svoje prostorije i da je ranije iskustvo pokazalo da je veoma teško uskladiti termine predavanja sa obavezama istraživača (naročito ako se predavanja odvijaju van njihovog radnog mesta), smatramo da će se najbolji efekat postići ako naši predavači budu održavali predavanja u prostorijama vaših instituta, a na vaš poziv.

Procedura zakazivanja predavanja vrlo je jednostavna: treba samo kontaktirati predavača kako biste se dogovorili oko termina. Zamolite bibliotekare u Vašem institutu da vam u tome pomognu. Sva predavanja su besplatna, a po potrebi se mogu organizovati i više puta u istoj instituciji. Organizator treba da obezbedi prostor, kompjuter sa pristupom internetu i projektor, i treba da pošalje zvanično pozivno pismo predavaču.

Materijali sa predavanja biće javno dostupni u odeljku Edukacija.

 

 

 

Preuzmite program u PDF formatu